Prof. univ. dr. ing. Constantin Brătianu: Probabilitatea este dominanta vieții noastre
04 Octombrie 2023, 10:23
Cum am vrea să arate viitorul nostru și, mai ales, cum să ajungem să construim acest viitor în condițiile de incertitudine și complexitate pe care viața le genereaza în mod continuu? Prin gândirea strategică care s-a născut în marile confruntări armate și a condus întotdeauna la victorii istorice. Dar viitorul omenirii nu se naște pe câmpul de luptă, ci în gândirea strategică a vizionarilor cum sunt Bill Gates, Steve Jobs, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg.
Dar gândirea strategică nu este rezervată numai geniilor militare sau antreprenoriale, ci se poate dezvolta de fiecare dintre noi, la nivelul aspiratiilor pe care le avem pentru viitor. Ce trebuie să facem pentru a evolua, pentru a ne depăși limitele și a aborda noi perspective? Cât de pregătiți suntem pentru schimbarea de mentalitate și ce putem face să ne dezvoltăm încrederea în noi şi în şansele noastre de succes? Cum gestionăm timpul, o dimensiune care ne domină, mergem noi spre viitor sau vine viitorul spre noi? Despre toate acestea aflați de la prof. univ. dr. ing. Constantin BRĂTIANU, vicepreședinte al Secţiei de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologice al Academiei Oamenilor de Știință din România.
Prof. univ. dr. ing. Constantin BRĂTIANU este profesor titular, la disciplinele: managementul afacerilor, managementul schimbării, managementul strategic şi managementul cunoştinţelor, la Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predarea în limbi străine, Academia de Studii Economice din Bucureşti. Visiting Professor la Universitatea de Ştiinţe din Tokyo, Japonia (2000), Universitatea de Ştiinţe Marine din Kobe, Japonia (2001), Universitatea din Osaka, Japonia (2004), Universitatea Modernă de Tehnologie,Cairo, Egipt (2006), Our Lady of the Lake, San Antonio, Texas, SUA (2008), Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Steyr, Austria (2009).
A publicat peste 45 de cărţi şi peste 200 de lucrări publicate în reviste de specialitate şi volume de conferinţe internaţionale. Dintre cele mai importante cărţi publicate: Capitalul intelectual organizaţional, Business Excellence, Business Management, Managementul strategic, Paradigmele managementului universitar, Asigurarea calităţii în învăţământul superior din Marea Britanie, Managementul strategic universitar. A primit Premiul Academiei Române și Premiul Academiei Oamenilor de Știință din România pentru lucrări deosebite.